Избираме фризер – практични съвети

В кухнята или в гаража

Най-подходящите места за разполагане на фризерите са тези, които не се отопляват през зимата, например килер или гараж. В този случай можем да разчитаме на доста голяма икономия на електрическа енергия. Ако допълнително изберем уред с клас на енергийна ефективност A++, няма да усетим разликата в сметките за електрически ток. Разбира се, нищо не пречи да поставите фризера там, където винаги ще бъде под ръка, тоест в кухнята.

Трябва да обърнем внимание на нивото на шум, генерирано от уреда. Фризерите от марка Hansa работят изключително тихо - генерират шум от нивото на 40 децибели, благодарение на което без проблем могат да бъдат разположени в кухня, отворена към дневната част.

Идеални размери


Размерът на фризера е от значение. Заслужава си да анализирате, колко често ще използвате фризера и какво количество продукти искате да замразите. Уреди с вместимост над 200 литра е добър избор за домакинствата, в които се съхранява много храна, например плодове от домашната градина или от собствената ферма. В този случай най-добър избор ще се окажат хоризонталните фризери, които не ни ограничават от гледна точка на големината на порциите продукти. Ако имаме по-малко пространство, можем да изберем вертикален фризер, например с обемни контейнери BigBox. Малките, компактни фризери представляват интересно решение за малките кухни – уредът може да бъде поставен например под кухненския плот.


Здравословни замразени продукти

Въпреки, че замразените продукти все още имат своите противници, оказва се, че този начин на съхранение на продуктите изобщо не лишава нашата диета от хранителни вещества. Напротив – благодарение на този метод на съхранение можем да се радваме на сезонните плодове и зеленчуци през дълги месеци и по този начин да обогатим нашето ежедневно меню.

За да заемат възможно най-малко място, можете да раздробите плодовете, преди да ги поставите във фризера. Не забравяйте също така и за старателното подсушаване на продуктите, преди да ги замразите – тогава ненужната вода не заема място.

Не само за запаси

Възможността за натрупване на много хранителни запаси не е единственото предимство на фризерите. Благодарение на функцията Party също така можете много бързо да охладите питиета, да направите кубчета лед, например с помощта на формата за лед, както и да приготвите домашен сладолед. За да съкратите времето за чакане на студени лакомства, можете да се възползвате от удобната функция SuperFreeze.

Препоръчвани продукти

Виж също