Вода и съдомиялна - идеален дует

По време на ежедневното ръчно миене можете за изразходите дори 107 литра* вода, ще изсушите кожата на ръцете си и - което е най-важно - ще загубите доста време. Решението за необходимостта от покупка на съдомиялна е очевидно. А става дума за големи икономии. Какви?

Разход на вода дори до 97** литра по-малко.

По време на един цикъл за миене – в зависимост от големината на съдомиялната –  уредите на Hansa са с вместимост от 8,5 до 10 литра вода. За ръчно миене на същото количество съдове се нуждаете дори от 107 литра! Миейки тенджери и съдове в мивката Вие изразходвате голямо количество топла вода, която е почти трикратно по-скъпа в сравнение със студената вода!

Разбира се, че искаме да спестим. Сега сигурно си задавате въпроса, как е възможно това, след като за работата на съдомиялната е необходим ток –  той също струва пари. Въпреки, че съдомиялната машина изразходва електрическа енергия за затопляне на водата, уред от клас на енергийна ефективност A+++ може да допринесе за големи икономии. В сравнение с енергиен клас A класът A+++ изразходва с 93 kWh по-малко количество електрическа енергия. Благодарение на това можете да използвате тази енергия например за кипване на вода в каната – и то дори 540 пъти – или просто да намалите сметките за електрическа енергия.


Водата е под контрол


Страхувате се, че съдомиялната машина може да наводни Вашата кухня? Със сигурност това да няма да се случи с уредите от марка Hansa. Нашите уреди са оборудвани със специална защита Aqua Stop, която предотвратява проникването на вода извън съдомиялната. Благодарение на това сте сигурни, че при неочаквана авария Вашето жилище ще остане сухо и съседите ще бъдат защитени от евентуално наводнение.

Твърдост на водата и безопасност на съдомиялната машина

Преди да включите съдомиялната машина за пръв път, трябва да проверите твърдостта на водата в жилището. Как да направите това? Можете да я измерите самостоятелно с помощта на индикаторна хартия за определяне на твърдостта на водата. Водата в крана е средно твърда, ако нивото на калциев карбонат (CaCO3) на кубичен дециметър вода надвишава 180. Колкото тази стойност е по-висока, толкова по-твърда е водата. Защо е важно да знаете, каква вода имате в крана? Благодарение на тази информация ще адаптирате по-добре настройките на уреди и винаги ще сипете във Вашата съдомиялна съответното количество специална сол.

Помогнахме ли да забравите всичките Ви притеснения? Надяваме се, че е така и ще можете да се наслаждавате на съдомиялната Hansa във Вашето жилище.

* Ръчното миене на съдове е проведено в домашни условия. Въпреки това, данните за различни домакинства могат да се различават.

** Един цикъл на миене означава комплект съдове, състоящ се от десертна чиния, голяма чиния, дълбока чиния, малка чинийка, чаена чаша, чаша, вилица, нож, супена лъжица и чаена лъжичка. Допълнително може да съдържа малка купичка, чиния и мярка.

Препоръчвани продукти