Почистване на домакински уреди – лесно, бързо и приятно

Хладилник почистен за 5 минути

В хладилника съхраняваме храна – между другото плодове и зеленчуци, които често ядем сурови заедно с кожата. За да бъде чисто в хладилника и продуктите, съхранявани в него продукти да бъдат възможно най-дълго пресни, трябва да почистваме вътрешността на хладилника поне веднъж месечно. Допълнително улеснение е технологията NoFrost, благодарение на която вече не е необходимо да отделяме време и енергия за размразяване на хладилника с фризер. Равномерната циркулация на студен въздух предотвратява натрупването на лед и скреж върху стените на уреда. Най-добре е хладилника да се почиства с естествени препарати. Един от тях е разтвор от вода и оцет (в равни пропорции) или сода бикорбонат – достатъчно е да сипете сода върху гъбата, с която ще измиете стените на хладилника, след което трябва да ги изтриете с мокра кърпа.

Фурната – истински чистофайник

Неприятна миризма на изгорели остатъци от храна вместо аромат на сладкиш? Има няколко начина да запазите фурната в идеална чистота. Най-удобният метод е т. нар. Пиролиза, тоест самопочистване на уреда с помощта на много висока температура, достигаща 490°C. Благодарение на това изключително ефективно се отстраняват всички замърсявания от най-труднодостъпните кътчета.

Друг начин за почистване е Aqualitic System, където налятата на дъното на фурната вода и зададената висока температура чрез съответна програма размекват всички замърсявания и благодарение на това почистването на остатъците от храна и мазнини е по-лесно. По време на почистването на мазните замърсявания полезна и незаменимата е сода бикарбонат - трябва да овлажните и поръсите със сода силно омазнените тави и скари. След 15-20 минути изтрийте с мокра гъба – и готово!

Готварски плот


Почистването на керамичен или индукционен плот е лесно – достатъчно е да ги напръскате с подходящия препарат и да ги изтриете със суха кърпа. По-неприятно е миенето на газов плот – тук трябва да почистите горелките и чугунените скари, от които трябва да се отстранят остатъците от мазна, изгоряла храна. Голямо улеснение в газовите плотове на фирма Hansa са плоските, плитко монтирани горелки и ергономични скари. Благодарение на това почистването им е лесно и бързо.

Препоръчвани продукти

Виж също