Кухненски абсорбатор - с грижа за добрата атмосфера

Hansa предлага различни видове кухненски абсорбатори с висококачествени филтри. Между тях са абсорбатори от коминен тип, телескопни абсорбатори, абсорбатори за остров и универсални абсорбатори за вграждане в шкаф. Различават се по начина на монтаж, външния вид и функциите. Кой от тях ще бъде най-подходящ за нашата кухня?

Абсорбатор за кухненски остров – кухненски анклав

Този вид абсорбатор представлява модерно решение, идеално за кухни, в които готварският плот е монтиран на кухненски остров. В този случай няма необходимост уредът и тръбата, свързваща абсорбатора с вентилационната система, да бъдат монтирани при стената, което ни дава огромни възможности за аранжиране на интериора. Абсорбатор, намиращ се непосредствено над готварския плот ще погълне всички миризми и ще предотврати проникването им в други помещения или в дневната зона, ако кухнята е свързана с хола.

Благодарение на датчика за миризма пречистването на въздуха и отстраняването на неприятните миризми от помещението може да се извърши автоматично - не е необходимо всеки път да помните да включите уреда. Функцията е достъпна както в абсорбаторите от тип остров, така и в абсорбаторите от коминен тип.

Иновативно решение е също така широкоъгълното диодно осветление, което не само ефективно осветява работната кухненска повърхност, но и създава приятна атмосфера в цялото помещение.


Ефективни и елегантни абсорбатори от коминен тип

В помещения, в които печката или готварския плот са разположени под стената заедно с кухненските шкафове, подходящ избор ще бъде абсорбатор от коминен тип. Той е предимно изключително ефикасен – светкавично отстранява кухненските миризми. Не бива да забравяме, че при този вид уреди не можем да използваме пространството над абсорбатора. Това място е заето от комина, маскиращ тръбата, отвеждаща замърсения въздух към вентилацията.

Елегантният дизайн на абсорбаторите от коминен тип се вписва чудесно в кухненските мебели и им придава индивидуален характер. Имате голям избор от модели с различна форма и стил, между другото модерни и рустикални абсорбатори.

Пространството е най-важно


Ако държите на максималното използване на кухненското пространство, си струва да обмислите покупката на универсален или телескопичен абсорбатор. Последният заема най-малко място - някои модели са изключително тънки и модерни. Оборудвани са между другото с удобен сензорен панел, който позволява бързо управление на уреда. Внимание заслужава и 5-степенната работа на вентилатора. Благодарение на това още по-добре ще пригодите мощността на "поглъщане" на кухненските изпарения.

Препоръчвани продукти